Måder at investere for lægfolk.

Posted by

Både dag handel og langsigtede investeringer er ofte forbundet med det samme område for at investere. På trods af dette er disse helt to forskellige måder at rotere midlerne på. Der er forskelle her, og der er relativt få ligheder. En langsigtet investor fokuserer på at opbygge såkaldte porteføljer, som indeholder aktier i børsnoterede selskaber eller andre aktiver udvalgt gennem grundlæggende analyse for at skabe overskud i fremtiden. Handel og investeringer er knyttet til hinanden baseret på retningen af konteksten for et givet instrument ved at kombinere en stor mængde information.

Forskellen er karakteren af disse oplysninger.

En aktiehandler med speciale i kortsigtet handel behøver ikke at være for meget opmærksom på det instrument, som han spekulerer på. Det kan siges, at for ham er dette instrument underlagt de samme regler som resten.

De oplysninger, den bruger, er åbningsprisen, lukkekursen, de højeste og laveste priser og de tal, der repræsenterer de accepterede ordrer.

I tilfælde af kortsigtede investeringer tjener omsætningen mere til at anerkende det momentum,der kan ende i morgen. Data om virksomhedens tilstand, markedsværdi, en bestemt erhvervssektors tilstand, konkurrence og en række andre oplysninger af grundlæggende karakter er af større betydning.

Handel vs. investering.

Kortsigtet handel i bredere forstand består i at læse registreringen af transaktioner, der udføres på markedet, og drage fordel af det momentum, der vises på det. Forholdet mellem udbud og efterspørgsel, når det drejer sig om investeringer på aktiemarkedet langturs, er af mindre betydning. Her er makroøkonomiske forhold vigtigere. Derfor skal en investor, i modsætning til en børshandler, specialisere sig i at analysere oplysninger om et givet instrument og i forståelsen af økonomiske oplysninger.

En anden vigtig ting er at mestre avancerede budgetstyringsteknikker. Dette omfatter diversificering af investeringsporteføljen ved at sprede risikoen på tværs af forskellige instrumenter. Måderne at opbygge porteføljer på er forskellige, enkle og mere komplekse. Herfra kan du vælge separate aktier i børsnoterede selskaber eller investere i aktieindeks ETF’er.

Men når du beslutter dig for at handle på kort sigt, skal du også have en vis vifte af viden, uden hvilken du ikke vil være i stand til at tjene penge regelmæssigt.

Passiv investering.

Denne type investering kaldes investeringsstrategier, der antager så få handler som muligt, samtidig med at afkastet maksimeres. Coronapandemien har gjort langsigtet handel til en populær form for indtjening blandt nybegyndere. De ønsker at forbedre deres budget med et simpelt “køb &hold”-princip. Dette er dog ikke ægte passiv investering. Hvordan man forstår denne type investering i aktiemarkedet?

Handel for de dovne?

Ved at investere langsigtet følgerdu principperne i en handelsstrategi baseret på udvælgelse af aktier i børsnoterede selskaber eller andre instrumenter. Derefter har du de købte aktiver i din tegnebog i årevis. Som et eksemplarisk eksempel på en langsigtet investor gives Warren Buffet. Hans succeser har været et forbillede for de mange mennesker, der er interesseret i børsen i årevis.

Overholdelse af en lang frist betyder ikke, at du skal se bort fra markedsanalyse. Det er bare, at dit job vil være at indsamle nyheder af en anden art end de af dag handel. Heraf følger, at passiv investering tiltrækker opmærksomhed fra folk, der ikke har tilstrækkelig viden på et givet område.

Investering i indekser og diversificering.

Når du investerer passivt, bør du diversificere din portefølje ved fornuftigt at fordele styrken af risiko på tværs af forskellige instrumenter. Dette kan opnås m.in ved at opgive at investere i individuelle aktier i børsnoterede selskaber og investere i indekser, der afspejler værdien af et bestemt antal udvalgte instrumenter.

I dette tilfælde giver indekset, der fungerer som benchmark for investorer, dig mulighed for at begrænse antallet af poster og transaktionsomkostningerne, der er forbundet med dem. Når du investerer i individuelle børser, kan forskellige overraskelser underminere deres troværdighed. Dette reducerer efterspørgslen og genererer tab.

I tilfælde af ETF’er investerer du dine midler fra et par til flere dusin instrumenter, der er vigtige for en given industri, hvilket betyder, at risikoen fordeles som en procentdel af hver af dem. Det skal bemærkes, at fald i et nøgleselskab for et givet indeks kan resultere i et kapitalpres.

Aktive ETF’er.

Tilgængeligheden af aktivt forvaltede ETF’er er meget vanskelig. Det skyldes, at de er en ganske teknisk udfordring. De vanskeligheder, der er forbundet med dem, vedrører arbitrage, dvs. spekulation i tæt forbundne instrumenter, hvor en af dem betragtes som den vigtigste indikator.

ETF’er kan føre til en betydelig uoverensstemmelse mellem børsnoterede selskabers aktiekurser og priserne på de indekser, der er baseret på dem. Dette fører potentielt til ideelle voldgiftsbetingelser. For eksempel er den aktuelle pris på ETF lavere end aktiekursen for nøglevirksomheder på den. I dette tilfælde kan du drage fordel af denne gunstige mulighed ved at indgå i en risikofri handel.

Hvad med populære ETF’er?

Populariseringen af ETF’er er også sket takket være coronapandemien. Det gjorde det muligt for investorer at fokusere på at investere i industrier, der sandsynligvis vil overleve krisen, snarere end at vælge fra virksomhedens aktier. ETF’er relateret til den medicinske, energi- og bilindustrien er de mest populære. Eksempelvis betragtes Tesla som en af de virksomheder, der i fremtiden vil få en stadig stærkere position på markedet.

Fordele og ulemper ved passiv investering.

Fordelene ved passive investeringer er organiske omkostninger og muligheden for at bruge mindre tid på daglig analyse af instrumenter. Hvis du er en af de mennesker, der ikke har tilstrækkelig investeringsviden eller mængden af din tid er begrænset af forskellige årsager (så du ikke har råd til at analysere instrumenterne på en daglig daglig), vil passiv investering være en slags kompromis for dig.

Ulemperne ved passiv investering omfatter en langsom fortjeneste og en begrænset evne til at reducere tab. Arten af denne type handel betyder, at vi kopierer bevægelserne i et indeks, der forbinder specifikke virksomheder, og opretholder positioner, selv når aktiemarkedet er på vej i den modsatte retning.

Hvor meget skal du investere?

De fleste af os vil sandsynligvis sige, at flere tusinde zloty er en rigtig stor sum. I forbindelse med børsinvesteringer er dette en skadelig tro, for det, der tæller på markedet, er ikke så meget kapitalens størrelse som mængden af konstant opnåede renter på den. Tænk nøje over, hvad aktiemarkedet kan tilbyde dig, når du har ti tusinde zloty i ærmet? Hvad skal du være opmærksom på, når du mod alle odds ønsker at blive en langsigtet investor med et lille budget?

Dag handel, langsigtede investeringer.

Begyndere tilgang langsigtet handel med store følelser. På overfladen virker det som en stressfri måde at investere i aktiemarkedet på. Men det er kun for folk med de rette midler at have en stilling i uger eller endda år. I modsætning hertil opfattes kortsigtet handel i sorte farver. Dette er mærkeligt, fordi det er en ganske rimelig mulighed for en person, der beslutter at lære at spille aktiemarkedet og opbygge et budget for investeringer i lang tid.

Rente.

Drømme om at blive den næste Warren Buffet tage på aktiemarkedet stereotyper. Nogle kan f.eks.

“På aktiemarkedet mister folk hurtigt deres penge.”

Sammenstille stereotypen med det virkelige billede af en erhvervsdrivende på aktiemarkedet, hvis en investor mister sine penge meget hurtigt, så sandsynligvis, hvis han havde den rigtige oplevelse, ville han nødt til at tjene det med det samme. Det er ikke helt tilfældet.

En langsigtet investor, der regelmæssigt opnår et overskud på op til 5% af startkapitalen om året, er en meget god investor. Legenden om branchen, dvs Warren Buffet selv, tjener omkring 12%.

Hvis du som nybegynder investerer 10.000 zloty, og det første år når du 6% (dette er en meget optimistisk tilgang), vil du i slutningen af året have 600 zloty mere.

Måske 600 zloty vil være tilfredsstillende for dig, men praksis vil vise dig, at de første år vil give dig mulighed for at gå til nul. I dette tilfælde bliver du nødt til at bruge måneder eller år på at udøve for endelig at tjene et par hundrede dollars.

Renters rente.

Vi antager, at du vil investere 10.000 PLN og nå 3% hvert år. I dette tilfælde vil du om 10 år tjene 3500 zł, hvorfra du bliver nødt til at fratrække skat og at hvert år. Det ser meget pessimistisk ud. Så vi antager 6%. Efter 10 års handel, vil du akkumulere næsten PLN 8.000 brutto, hvilket vil give dig omkring PLN 6.000 netto. Ja, på aktiemarkedet er du nødt til at tænke langsigtet. Vidste du, at hvis du var Warren Buffet og tjente 12% på 50 år, ville du tjene over $ 2 millioner?

Ved du, hvad der vil ske om 50 år? Hvordan vil det økonomiske system så se ud? En forudbestemt 3% vil give dig mulighed for at opnå et overskud på PLN 43.000 og 6% 184.000.

Tænk over det. Hvis du investerede PLN 10.000 i dag handel, med et overskud på 3% per måned, ville du tjene over 14.000 brutto på 6% på 20.000, og på 12% 39.000 om året?

Baseret på disse beregninger kan det konkluderes, at uden et meget større beløb end 10.000 vil aktiemarkedet kun være værd at behandle som en hobby for dig.

Og hvis du stadig insisterer på langsigtet handel…

… med forventninger til livet fra børsen med et bidrag på 10.000 PLN, vil de simpelthen blive løsrevet fra virkeligheden. Hvis aktiemarkedet er din passion, så kan du blot se på aktierne i børsnoterede selskaber, der har en god chance for at overleve coronapandemien. Gode industrier til investeringer kan være medicin, energi eller internet og traditionelle teknologier. De mest interessante muligheder kan være blandt de billige aktier i virksomheder på børsen, uden om markedslederne.

Et meget interessant forslag kan være handel, der involverer opførelse af tegnebøger fra billige kryptovalutaer,der har et stort potentiale. Men at beholde aktiver i en portefølje med ringe kapital vil resultere i et ret beskedent afkast.

Mere kapital betyder flere indtægter.

Der er rygter om, at Albert Einstein engang sagde, at renters rente er en af de største opfindelser af menneskeheden. Måske er dette tilfældet, takket være sneboldeffekten, som fra et relativt lille budget kan bygge seriøs kapital til spillet på børsen. Dette åbner muligheder for at gøre din hobby til en alvorlig indtægtskilde. Men lad os udelade bogdefinitionerne.

Mange begyndere spekulerer på, hvor mange penge det tager at opfylde deres drømme om et liv med handel eller langsigtede investeringer.

I øjeblikket kræver handel et stort egetbidrag. I tilfælde af vellykkede investeringer kan en del af de opnåede likvide midler anvendes til yderligere investeringer. Hvis du virkelig ønsker at leve af investeringer, spekulation eller Forex,kan du få brug for en kapital på 200.000 zloty. At spille på aktiemarkedet giver dig mulighed for at få værdifuld erfaring, som du derefter kan bruge til at finde investorer. Tålmodighed spiller også en vigtig rolle i at have et lille budget. Hurtig indtjening er også en større risiko. Hvis man meget hurtigt vil mangedoble de finansielle ressourcer, er det værd at foretage en nøgtern vurdering af situationen.

Author

  • En elsker af spørgsmål relateret til investering og økonomi. Han driver en virksomhed, der beskæftiger sig med økonomiske optimeringsmetoder. Privat mor til fire og lykkelig gift kvinde. Han nyder at spille klaver, musik og synge. Efter timer giver han privatundervisning.

REPLY
Cancel

Leave a Reply