Min første vagt som sygeplejerskevikar

Forrige år da min titel som lægesekretær var i hus, kunne jeg ikke rigtigt erobre en plads til mig selv inden for mit felt. Dette førte til, at jeg begyndte at tænke på at udbygge min beskedne omgangskreds inden for mit felt samt mit CV ved at lade mig ansætte som vikar i et rekrutteringsfirma. Samtidig var jeg på ingen måde afklaret omkring, hvorhenne i landet jeg ønskede at have min base på længere sigt. Derfor besluttede jeg mig for at have vikarjob i Aarhus, Odense og København på skift det næste stykke tid. Guleroden var, at jeg ved at gøre dette ville kunne få afklaring på både job og bolig, da et vikariat evt. ville kunne føre til, at jeg fik et fast job, der så automatisk ville kunne beslutte for mig, hvor jeg skulle bo i på den lange bane. På det grundlag indledte jeg jagten på de rette vikarjob i landets tre største byer.

Rekrutteringsbureauer i Danmark

Snart fandt jeg ud af, at det var nødvendigt at blive skrevet op ved et rekrutteringsbureau, som udbyder gode vikarjob i København såvel som i Aarhus og Odense. Mit udgangspunkt var blot, at det skulle være et vikarbureau med kontorer i mine udvalgte byer såvel som et solidt kundegrundlag inden for mit fag. Ret hurtigt fandt jeg det perfekte bureau, hvor jeg fik foden inden for efter at have gennemført en samtale og en personprofiltest, en færdighedstest samt et grundigt referencetjek. I den første tid fik jeg en masse tilbud om vikarjob Odense, hvor en veninde og jeg blev hængende et stykke tid. Egentlig var jeg utroligt glad for byen, og særligt der, hvor jeg boede ved Munkebjerg. Lige på det tidspunkt fandtes der tillige ret mange interessante vikarjob i og omkring Odense, som passede til mine kompetencer.

Samle erfaring og skabe netværk

Nogle måneder senere fik jeg et tilbud om at låne en lejlighed i Aarhus N i fem måneder. Derfor var det oplagt for mig at være registret til nye vikarjob i Aarhus og omegn. Jeg nød virkelig min periode i byen, hvor mit liv som vikar medførte et optimalt arbejdsliv med en lang række spændende arbejdsopgaver. Ude på mit andensidste vikarjob Aarhus Midtby løb jeg ind i min nuværende kæreste, som er fra Københavns brokvarterer. Sammen valgte vi at flytte til Indre Nørrebro, hvor jeg besluttede at blive ved med at arbejde via vikarjob København og omegnskommunerne uden at søge de faste jobs. Der findes reelt så mange gode firmaer i dette område, at vikarjob i København er den rette måde at arbejde på for mig lige her og nu, hvor det handler om at samle erfaring og skabe netværk.